Boğaziçi ve Sanat başlıklı yürüyüşümüz, Boğaziçi semtlerinin tarihini de içerecek şekilde, bu semtlerdeki sanat etkinliklerinin ziyaretini kapsayacaktır. Sergiler değiştikçe, tur içeriği de değişliklik gösterecektir.

İlk BST, Rumeli Hisarı’nda yer alan Borusan Contemporary Müzesi’ndeki Kocabıyık ailesinin çağdaş sanat koleksiyonu ile UNIQ İstanbul’da 7 Nisan’a kadar açık kalacak “Leonardo da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da” sergisini içeriyor. Hafta arası Borusan Holding’in merkez binası olarak kullanılan Perili Köşk, hafta sonu kapılarını geçici ve kalıcı sergileri ile İstanbullulara açıyor. Perili Köşk’ün terasında sabah kahvemizin ardından koleksiyonu gezeceğiz. Rumeli Hisarı’nın sokaklarında biraz dolaştıktan sonra Sarıyer’de öğle yemeğimizi yiyeceğiz. Yemek sonrası ise aracımız bizi Maslak’taki UNIQ İstanbul’a bırakacak. Rönesans döneminin dahi çocuğu olarak bilinen Da Vinci’nin ressam tarafı ağır bassa da, bu sergi sanatçının mühendislik zekasını ön plana çıkarıyor. Tıpkı basım eskizlerinde taslaklarını görebileceğimiz icatları, 3 boyutlu animasyon veya obje olarak ahşap veya metal malzeme ile orijinaline uygun bir şekilde hayata geçirilmiş. Savaş mühendisi olarak tasarladığı araçlar, Da Vinci’nin başka bir yüzüne şahit olmamıza olanak veriyor. Sergide İstanbullulara en ilginç gelecek projelerden biri de 2. Bayezid dönemi Haliç için çizdiği köprü!

Nihan Vural kimdir?
1975 İstanbul doğumlu Nihan Vural lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümünde, öğretmenlik formasyonunu Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde ve ön lisans derecesini İstanbul Aydın Üniversitesi Turist Rehberliği bölümünde tamamladı. Bilgi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Programlarında Ahmet Hamdi Tanpınar, Orhan Pamuk ve uygulamalı sanat tarihi üzerine eğitim aldı. 10 yılı aşkın bir süre özel ve devlet üniversitelerinde İngilizce Okutmanı olarak çalışırken dünyanın çeşitli köşelerini gezme fırsatı oldu. Bu geziler sayesinde tanıştığı yavaş seyahat kavramını İstanbul’da tasarladığı kişiye ve gruplara özel tematik yürüyüş rotalarında da uyguladı ve doğduğu şehirde bile gezgin olmaktan hiç vazgeçmedi.
Rehberlikte uzmanlık ve ilgi alanları İstanbul, sanat ve edebiyat, kadın çalışmaları, geç dönem Osmanlı ve erken dönem Cumhuriyet mimarlığı, Bizans dönemi Konstantinopolis mozaikleri, Yunanistan ve Yunan kültürüdür. Şehir ve seyahat ile ilgili konularda çeşitli yayınlara yazı yazmakta ve fotoğraf çekmektedir. Evrilen şehir İstanbul’a nasıl entegre olabileceğimizi sorgulayan “İstanbul, Yeniden” ismini verdiği ilk kişisel fotoğraf sergisini 2013 yılında açtı. Şehir fotoğraflarına eşlik eden güncel ama aynı zamanda zamansız yazılardan oluşan kişisel bloğu “İstanbul Travelogue” ise İstanbul hallerini belgeleyen bir nevi günlüğüdür.