“BALTALİMANI-EMİRGAN-KANLICA”

-Baltalimanı otobüs durağı
nda buluştuktan sonra önce boğaz kenarına koşup sabah sisinden arınan Bogaziçini temaşa ediyor ve Mustafa Reşit Paşa Yalısı hakkında hafızamızı tazeliyoruz.
-Yolun karşısına geçerek Japon Bahçesinde Sakuralarla kucaklaşıyoruz. Tabiiki bu çiçeklersin Japon -kültüründeki yeri ve tarih boyu Türk -Japon ilişkilerinden bahsediyoruz .
-Emirgan’a doğru ilerlerken Hekim Ata sokaktan Boyacıköy içlerine sapıyoruz. Boğazın az bilinen bu müstesna semtinin kuruluş hikayesini ve adının kökenini öğrendikten sonra 2. Mahmut Çeşmesini solumuzda bırakıp daha yukarılara çıkıyoruz
-Önce Surp Yerits Mangants Ermeni Kilisesini görüyoruz. Güzel ahşap evlerin süslediģi sokaklar ve çınarların gölgesindeki küçük meydanların arasından ilerlerken muhteşem boğaz manzarası bize eşlik ediyor.
-Aşaģı doğru inerken Panayia Maria Evangelistra Rum Kilisesi ve eski Rum ilkokulunu görüyoruz. Aynı sokakta Ressam Mirgün Konağı da var.
-Artık bu şirin Boğaz mahallesi den ayrılıp Emirgân’a devam ediyoruz. Yemek molasını da orada vereceğiz..
-Şerifler Yalısı, Hamid-i Evvel Camii, Çeşmesi ve Muvakkithane bu semtin önemli eserlerinden. Semtin ana caddesinde biraz dolaştıktan sonra..
-Emirgan Parkında , rengarenk lale tarhları arasında yürüyüşe başlıyoruz. Pembe Köşk, Beyaz Köşk bu parkın güzel köşelerinde yer alıyor. Sarı Köşkten sonra şelale ve ördeklerin yüzdüğü gölet bir yanımızda Boğaziçi manzarası öbür yanımızda banklara oturup dinleniyoruz.
-Tekrar sahile inip tekneyle kısa bir yolculukta Boğaz havasını teneffüs ederek Kanlıca’ya geçiyoruz.
-Bu semtte kısa bir tur atıp, sokak araları ve bazı yalıların yakınların da, adıyla maruf yoğurdunu tattıktan sonra geziyi bitiriyoruz.
-İsteyen dönüş için değişik vapur saatlerine göre biraz daha buralarda kalabilir